Wielsma verlichting in de regionale pers

pers

Wielsma Verlichting in de regionale pers, sfeer en heel veel meer

Uniek en innoverend bedrijf op gebied van feestverlichting sinds 1977

Wielsma Verlichting V.O.F. in Leek is een uniek, professioneel en innoverend bedrijf op het gebied van feestverlichting. Het bedrijf heeft veel kennis van zaken en middelen in ‘eigen huis’ en heeft in geheel Nederland tientallen zeer tevreden relaties. Te weinig mensen in eigen regio weten wat voor uniek bedrijf Leek binnen de poorten, én te bieden, heeft.

Leek – Arrien Venema en partner Rinda Venema-Kock vormen gezamenlijk de tweehoofdige directie van het verlichtingsbedrijf, dat in 2000 overgenomen is van Harma Wielsma, de echtgenote van de helaas véél te vroeg overleden Piet Wielsma, de stichter van het verlichtingsbedrijf. De (vele) taken zijn door beiden goed verdeeld. Rinda doet de organisatie, voorbereiding(en) en planning en de dagelijkse gang van zaken op kantoor. Bovendien is ze het creatieve brein. Ze ontwikkelt en bedenkt o.a. nieuwe armaturen. Door haar grote technische kennis speelt zij ook een belangrijke rol in het veel voorkomende maatwerk dat geleverd dient te worden. In de zomermaanden, de ‘stillere’ periode voor de feestverlichting branche, is ze niet ‘te groot’ om mee aan te pakken in de loods om de nieuw bedachte armaturen en andere verlichtingsvormen samen met de medewerkers te maken. Arrien ‘doet’ het meer zakelijke gedeelte. Hij is druk met sales en marketing en onderhoud de contacten via vele besprekingen met opdrachtgevers, lokale overheden, energiebedrijven, adviesbureau´s, stedenbouwkundige bedrijven, toeleveringsbedrijven en dergelijke meer. Hij brengt de theoretische en praktische kant samen en probeert veel zaken te perfectioneren, onder meer in de jaarlijkse terugkerende stroomaansluiting problematiek in overleg zo te maken dat het voordeel brengt voor de opdrachtgever en het bedrijf zelf.

‘Ons bedrijf vraagt wel een bepaalde stressbestendigheid’, aldus beiden. ‘Het is deels een seizoensbedrijf. Het zwaartepunt ligt in 4 á 5 maanden als alle verlichtingen geplaatst en weer verwijderd dienen te worden. Hectisch, omdat veel festiviteiten natuurlijk in dezelfde periode vallen. Denk hierbij aan de Sint- en Kerst en jaarwisselingperiode. Zakelijk gezien zijn de maanden november en december super belangrijk voor ons en de meeste opdrachtgevers. De tendens de laatste jaren is dat de verlichting steeds vroeger aangebracht worden en dat het langer blijft hangen, tot soms wel aan eind januari aan toe. Relatieopbouw hebben we hoog in het vaandel staan. We investeren heel veel tijd in de klant(en) om mee te denken en te zoeken naar de juiste mogelijkheden voor de opdrachtgever. Een mooi voorbeeld hiervan is de Gemeente Grootegast waar we, bij de herinrichting van het centrum, van het begin af aan betrokken zijn geweest bij de invulling van de technische zaken en mogelijkheden. Dit heeft tot een mooi resultaat geleid voor alle partijen. Ook in Gemeente Noordenveld (en vele andere plaatsen meer) hebben we positieve ervaringen op dit gebied. We werken veel projectmatig en werken met overeenkomsten voor meerdere jaren. Vele vormen zijn hierin mogelijk, bijvoorbeeld een stappenplan in de aanschaf van eigen verlichtingsarmaturen. Wij regelen bijvoorbeeld de totale infrastructuur, we doen het onderhoud, de opslag van de armaturen, voeren eventuele reparaties uit, enzovoorts. Op maat gesneden naar de wens van de opdrachtgevers’.

‘Als Wielsma Verlichting zijn we innoverend bezig. De gloeilamp(en) raakt steeds meer uit en de LED-verlichting heeft de toekomst. Hier hebben wij een voortrekkersrol in gehad door al in 2005 te starten met het gebruik van LED lampen. In eigen huis hebben we de Wielsma Power LED kogellamp, warmwit van 0,8 Watt ontwikkelt. Twee jaar lang hebben we doorontwikkeld om tot deze exclusieve verlichtingsvorm te komen. Tevens hebben we de speciale Wielsma 7 Watt gloeilamp ontwikkeld en laten we in eigen beheer maken. Ook de “Snowfall’, dé innovatie van het afgelopen jaar op gebied van feestverlichting, komt uit onze keuken. Sinds 2008 werken we samen met een gespecialiseerd bedrijf in het produceren en ontwerpen van 3D lichtsculpturen op ware grootte. Decoratieve afbeeldingen dieren, sterren, bomen, Kerstmannen e.d., maar ook LED lichtgordijnen, lichtstringen stil of met animatie functie. De 3D lichtsculpturen worden gebruikt als een onderdeel van het totale verlichtingsplan, voor het aankleden van een pand, plein, winkelstraat, winkelcentrum, beurs of voor andere evenementen’.

Het unieke bedrijf, dat vele plaatsen in Nederland van prachtige sfeerverlichting voorziet, kent ontelbare mogelijkheden voor zowel buiten- als binnengebruik, welhaast te veel om op te noemen. De komende maanden is de Wielsma feestverlichting weer veelvuldig te aanschouwen in tientallen grote en kleine(re)plaatsen. Voor verlichting en sfeer is men bij Wielsma Verlichting in Leek op het juiste adres!

projecten