Delfzijl heeft als eerste feestverlichting op gelijkstroom

GEB feestverlichting
De nieuwe feestverlichting in het centrum van Delfzijl is maandagavond in gebruik gesteld door wethouder IJzebrand Rijzebol en voorzitter Reinier Doornbos van de Handelsvereniging Centrum.

Delfzijl is de eerste plaats in Nederland waar de feestverlichting op gelijkstroom brandt. Vandaar dat alle bewoners en ondernemers in het centrum voor de ontsteking waren uitgenodigd.
Tijdens de herinrichting van het kernwinkelgebied zijn nieuwe lichtmasten in Delfzijl centrum geplaatst. Doordat ze zijn aangesloten op gelijkstroom zijn ze ook energiezuinig. De lichtmasten zijn voorzien van een aansluiting voor bijzondere verlichting. Wielsma Verlichting heeft voor de handelsvereniging de verlichting ontworpen en laten aansluiten op de lichtmasten. De verlichting in de vorm van scheepszeilen past goed bij het maritieme karakter van Delfzijl.
De verlichting brandt elke maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 09.00 uur en de hele week van 16.00 tot 22.00 uur. In februari wordt de feestverlichting er weer afgehaald. Komende jaren hangt de verlichting van november tot en met februari aan de lichtmasten.

Bron: Eemsbode.nl
Link naar artikel

projecten