WERELDPRIMEUR: feestverlichting op een gelijkspanningsnet

Delfzijl

Wereldprimeur aan een lantaarnpaal in Delfzijl

Wielsma Verlichting is voortdurend bezig met vernieuwing. Zo hebben wij in mei 2016 een toepassing bedacht om feestverlichting op een gelijkspanningnet te laten draaien………. En dit is gelukt! Binnenkort is aan een lantaarnpaal in Delfzijl een special te zien die op een gelijkspanningnet draait. Dit is nog nergens anders in de wereld gedaan. Bij Wielsma Verlichting hebben we met dit idee en de succesvolle uitwerking daarvan een volgend bewijs geleverd dat Nederlandse bedrijven tot de meeste innovatieve ter wereld horen. Ons bedrijf heeft al een gedegen reputatie met feestverlichting en specials, maar met deze vinding is een volgende stap gezet in de succesvolle doorontwikkeling die we bij Wielsma Verlichting nastreven.
Feestverlichting

Het gebruik van een gelijkspanningnet biedt veel voordelen

We hebben het wellicht niet direct door, maar veel van onze dagelijks gebruikte apparaten werken op stroom van een gelijkspanningnet. Denk hierbij aan mobile telefoons, elektrische auto’s en zonnepanelen. De toepassing wordt ook op grote schaal gebruikt in feestverlichting. Deze feestverlichting wordt veelal gevormd door een serie ledverlichting. Gelijkspanning heeft een mooie toekomst, omdat voor het omzetten van energie en elektriciteit naar wisselspanning veel milieubelastende extra’s nodig zijn. Het koper en de kabels die hiervoor nodig zijn worden door de grootschalige inzet van gelijkspanning overbodig. Waar gelijkspanning wordt gebruikt in combinatie met led, is een energiebesparing van 75% mogelijk ten opzichte van traditionele (feest)verlichting.

Nog meer voordelen met gelijkspanning

De bijkomende voordelen van het gebruik van gelijkspanning zijn, bijvoorbeeld:

  • Minder onderhoud
  • Een lagere CO2 uitstoot
  • Veiliger door automatische aardlek detectie
  • Zeer lange levensduur van de gecombineerde ledverlichting
  • De mogelijkheden voor decentrale opwekking van wind- en zonne-energie

Dit vormt slechts een samenvatting van de mogelijkheden. Door gelijkspanning te combineren met ledverlichting zijn nu al tal van toepassingen bedacht, zoals die van ons met de special op een lantaarnpaal in Delfzijl. De verwachting is dat het binnen een aantal jaren de normaalste zaak van de wereld zal zijn om gelijkspanning in te zetten. Zowel letterlijk als figuurlijk hebben we daarmee de seinen allemaal op groen staan.

Vernieuwing in feestverlichting op een gelijkspanningnet

Om deze primeur op het gebied van feestverlichting mogelijk te kunnen maken is er een samenwerking nodig en gewenst met verschillende partijen. Om het gelijkspanningnet op deze manier te kunnen gebruiken hebben we afstemming gezocht met diverse partijen, zoals

  • Ingenieurs
  • Een lichtarchitect
  • De netwerkbeheerder
  • Een producent van drivers
  • De gemeente Delfzijl

Vooruitstrevendheid met feestverlichting op een gelijkspanningsnet

Wielsma Verlichting brengt met feestverlichting op een gelijkspanningnet een wereldprimeur. In 2016 voor het eerst te zien in Delfzijl aan een lantaarnpaal met specials. De specials behoren tot de specialismen van Wielsma Verlichting en op de Nederlandse markt behoren wij tot de uitblinkers. Bekijk uitgebreide informatie over Wielsma Verlichting via de hoofdpagina van onze website en leer, onder andere, meer over de mogelijkheden van feestverlichting op een gelijkspanningnet.

projecten